Găzduire pe o perioadă nedeterminată

Din momentul primirii copilului/ tanarului in cadrul Fundatiei, toate resursele se unesc pentru acomodarea beneficiarului si pentru integrarea acestuia intr-un mod cat mai facil si echilibrat. Pentru fiecare beneficiar se intocmeste un plan de acomodare ce contine obiective specifice, personalizate nevoilor acestuia.

Planul se intocmeste in urma evaluarii de catre specialistii Fundatiei. In urma perioadei de tranzitie, copiii infloresc parca, intr-un mediu adaptat nevoilor lor si pe care, in scurt timp de la venire, il numesc ACASA. Fundatia MGH dispune de un spatiu generos pentru fiecare beneficiar si intruneste standardele de calitate a serviciilor sociale.

Ingrijire personală

Beneficiarii Fundatiei MGH sunt atat bebelusi, cat si tinere ce au nevoie de servicii integrate, insa si de servicii primare, de ingrijire personala. Acest serviciu se refera atat la ingrijirea fizica, cat si la ingrijire in tot ansambul ei, asa cum o primim sau am primit-o fiecare dintre noi, acasa.

Fiind copii/ tineri infectati HIV, nevoile acestora sunt tratate cu mare atentie de personalul Fundatiei, in stransa colaborare cu unitatile medicale responsabile de terapia anti-retrovirala. Pentru a le sprijini dezvoltarea fizica, beneficiarii au un meniu diversificat, hiper-proteic, cu fructe si legume din plin, pentru o cat mai buna complianta a terapiei si a stabilitatii sanatatii acestora. Toti beneficiarii Fundatiei sunt incadrati in grad de handicap.

Consiliere socială

Pentru ca cei mai multi dintre beneficiari nu au suport din partea familiei biologice, sau membri ai familiei biologice nu mai sunt in viata, personalul Fundatiei consiliaza fiecare beneficiar ori de cate ori este nevoie. Suportul de acest fel contribuie la bunastarea acestora si le permite sa inteleaga faptul ca sunt inconjurati de o intreaga retea de suport, disponibila oricand sa le ofere sprijinul emotional atat de necesar.

Consiliere psihologică

Fundatia MGH colaboreaza cu psihologii Fundatiei Baylor care ofera consiliere beneficiarilor nostri ori de cate ori este nevoie. De asemenea, cand un befeciar are nevoie de un anumit tip de terapie specializata, fundatia se asigura ca beneficiarii primesc serviciile de care au nevoie. Consilierea este esentiala in procesul de integrare a copiilor, cunoscut fiind faptul ca abandonul si diagnosticul sunt factori declansatori ai unei stime de sine scazute, a comportamentelor dezaptative, a unui atasament nesigur, factori pe care ne dorim sa ii depasim prin sprijin neconditionat, terapii si ingrijire specializata.

Activitati educationale

Pe langa invatamantul formal, de masa, unde inscriem toti copiii ce ne calca pragul, in cadrul Fundatiei desfasuram activitati educationale in mediu informal. Acestea au ca scop, atat aprofundarea programei scolare, prin pregatirea temelor pentru acasa si a execritiului suplimentar, cat si activitati educationale specifice, diferentiate pe grupe de varsta cu diferite tematici. In cadrul activitatilor educationale tematice, o componenta importanta o reprezinta educatia pentru sanatate unde copiii invata elemente ale unui stil de viata sanatos, o alimentatie echilibrata si nutritiva si importanta unui stil de viata activ. De asemenea, ne axam pe jocuri de rol, activitati prin joc si joaca, in curte sau in casa, reprezinta doar o parte din activitatile educationale derulate de personalul Fundatiei. Ori de cate ori avem ocazia, colaboram cu diverse persoane, organizatii, firme care vor sa deruleze activitati educationale cu beneficiarii nostri. Acestea de deruleaza in mod organizat, in urma incheierii unui contract de colaborare si unui program stabilit de comun acord.

Socializare și petrecere a timpului liber

Timpul liber este tratat ca fiind foarte pretios pentru dezvoltarea armonioasa a beneficiarilor astfel incat ne organizam zilnic pentru un timp liber de calitate. In functie de varsta si de gradul de autonomie, beneficiarii sunt antrenati in activitati de socializare. Pe langa activitatile zilnice de socializare si petrecere a timpului liber din cadrul Fundatiei, la sfarsit de saptamana, sau pe perioada vacantelor scolare, acestia merg la cinematograf, zoo, Delfinariu, zone de agrement, excursii la diferite obiective turistice. Anual, copiii si tinerii merg in tabere scolare.

Sprijin pentru o viaţă independentă

Pregatirea pentru o viata independenta incepe de la varste fragede. Punem accent pe acest aspect si incercam sa antrenam beneficiarii in activitati menite sa ii ajute sa devina independeti, la vremea potrivita pentru fiecare. Dintre acestea, amintim gestionarea eficienta a banilor pregatirea mesei, mentinerea ordinii a spatiului de locuit, cunoasterea proximitatii si a mijloacelor de transport in comun, samd. Satisfactia este nemasurabila cand un fost beneficiar reuseste sa detina propria locuinta, sa aiba un loc de munca si sa se intoarca sa ne vizteze. Suntem bucurosi si mandri ca am crescut astfel de copii si reprezinta un factor motivational puternic pentru a continua ceea ce facem de mai bine de 27 de ani. Incercam sa ne imbunatatim metodele si serviciile, astfel incat sa cream o baza solida si un punct de plecare sanatos in viata a acestor copii.