Fundatia M.G.H. Pentru Copii Bolnavi de SIDA a fost fondata in 1991

A fost primul model din Romania care a demonstrat o alternativa la ingrijirea institutionalizata a copiilor infectati HIV.

Misiune

Furnizarea îngrijirii de tip rezidențial, oportunități de educație, maturizare și integrare în comunitate, centrate pe copil, orientate spre familie și bazate pe comunitate, prin stabilirea de standarde de îngrijire care să demonstreze practic că toți copiii infectați HIV se bucură de toate drepturile acordate de Convenția Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului.

Obiectivele fundatiei

  • Sa ofere o viata de familie normala si oportunitati de educatie si maturizare copiilor si adolescentilor aflati in incredintarea fundatiei.
  • Sa integreze copiii si adolescentii in comunitatea romaneasca, inclusiv in sistemul public de invatamant.
  • Sa integreze tinerii care au crescut in cadrul fundatiei pe piata fortei de munca.
  • Sa construiasca un model de ingrjire efficient din punct de vedere al raportului cost – beneficiu
  • Sa serveasca drept model pentru alte funadatii nationale si internationale, care doresc replicarea modelului de ingrijire de tip familial.

Omenirea este asa cum este. Problema consta nu in a o schimba ci in a o intelege

– Gustave Flaubert –

Serviciile oferite de Fundatia M.G.H. Pentru Copii Bolnavi de SIDA

Filozofie

Toti copiii si adolescentii au dreptul de a trai in familie, printre adulti pasionati de binele lor. Toti copiii si adolescentii au dreptul de a atinge maxim de potential in dezvoltarea si de a trai o viata normala. Copiii si adolescentii cu SIDA au dreptul de a muri acasa, sprijiniti de familii iubitoare.

Copiii cu infectie HIV/SIDA au constituit focalizarea activitatii Fundatiei M.G.H. la momentul infiintarii fundatiei dar s-a demonstrat ca modelul de ingrijire de tip familial practicat este aplicabil tuturor copiilor si adolescentilor institutionalizati din Romania. Modelul este in totalitate centrat pe copil si adolescent si a fost conceput sa raspunda nevoilor de dezvoltare ale acestora, precum si nevoilor copilului si adolescentului cu intarzieri in dezvoltare ca rezultat al institutionalizarii.

Toate resursele se unesc pentru acomodarea beneficiarului si pentru integrarea acestuia
Se refera atat la ingrijirea fizica, cat si la ingrijire in tot ansambul ei, asa cum o primim sau am primit-o fiecare dintre noi, acasa
Personalul Fundatiei consiliaza fiecare beneficiar ori de cate ori este nevoie.
Fundatia MGH colaboreaza cu psihologii Fundatiei Baylor care ofera consiliere beneficiarilor nostri ori de cate ori este nevoie.
Pe langa invatamantul formal, de masa, unde inscriem toti copiii ce ne calca pragul, in cadrul Fundatiei desfasuram activitati educationale in mediu informal
Timpul liber este tratat ca fiind foarte pretios pentru dezvoltarea armonioasa a beneficiarilor astfel incat ne organizam zilnic pentru un timp liber de calitate.
Pregatirea pentru o viata independenta incepe de la varste fragede.

Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din propriile tale actiuni.

– Dalai Lama –